Vartiosaari Katosselällä

Vartiosaaren kämppä on yksinkertaisen elämän ylistys. Noin 3 ha saari sijaitsee keskellä Katosselän suojelualuetta. Saarella on vanha, 1920- luvulla rakennettu metsänvartijan hirsitupa ja sauna. Vartiosaari on geologisesti erittäin mielenkiintoinen kohde. Siellä näkyy jääkauden jäljet ja Saimaan vedenpinnan äkilliset muutokset. Kämppä on rakennettu muinaiselle rantatörmälle ja saunan takana on pitkittäisharju ja suppa. Esihistoriasta alueella kertovat lähistöllä sijaitsevat kalliomaalaukset. Alueella asustaa myös saimaannorppia, joita on mukava tarkkailla aikaisin keväällä tai kesällä. 

Saaresta löytyy monenlaista rantaa, moneen makuun. Voit istuskella rannalla mäntymetsän suojassa, kalliolla tai hiekkarannalla. Saunan edessä olevan uimarannan pohja on pieniä veden pyöristämiä kiviä ja saaren pohjoispuolelta löytyy täysin hiekkapohjainen ranta.

Rakennukset on täysin remontoitu niiden alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Toivomme sen palvelevan levähdyspaikkana mahdollisimman monelle luonnon rauhaa arvostavalle melojalla. Kämppään mahtuu nukkumaan viisi sopuisaa eläjää. Saari sopii myös isommille porukoille sillä kämpän lisäksi saaressa voi yöpyä myös teltoissa.

Vartiosaaren kämppä toimii Kolmen Kämpän melontareitin toisen yön tukikohtana. Lisäksi saareen voi kysyä myös yksittäisiä majoitus öitä. Lyhyimillään melontamatkaa autotien päästä saareen on 2 km. Kämppä tarjoaa erinomaisen suojan heille, jotka nauttivat melonnasta myös varhain keväällä ja myöhään syksyllä.

Vartiosaaren varustus:

  • kämppä, iso sauna, puuliiteri ja pihahuussi
  • 110 cm leveä kerrossänky + 80 cm leveä nukkumalaveri
  • peitot ja tyynyt
  • kamiina, takka ja puuhella
  • kaasuliesi
  • aurinkosähköt (puhelimen latausmahdollisuus)
  • jääkaappi
  • ruoanlaittovälineet ja astiat 
  • uusi kaivo ( vesi ei ole vielä tutkittu, joten toistaiseksi kämpällä on saatavilla myös pullovettä, mikäli et halua tuoda vettä mukanasi. Veden hinta 4€ / 5l )

Saapumisaika klo 15 ja mökin luovutus klo 12.

Hinta: 130€/ vrk (max 5 hlö) Lisähenkilöt omilla teltoilla 10€/hlö

Huom! Melontakämpät käydään huoltamassa kerran viikossa. Olethan ystävällinen ja jätät kämpän aina siivottuna sellaiseen kuntoon, että seuraavan on mukava tulla.

Mikäli et halua käyttää aikaasi jälkien korjaamiseen, varaathan kämpään heti varauksen yhteydessä erillien loppusiivouksen meiltä hintaa 70€.