Kolmen kämpän melontareitti Saimaan Katosselällä

Omatoiminen melontaretki 4 päivää, 3 yötä Saimaan Katosselällä norppien elinalueella. Tällä reissulla yövyt mukavasti omien melontakämppien suojissa ja halutessasi pääset saunomaan joka ilta. 

Saimaa Canoeing melontareitit ovat yksityisiä, palveluvarusteltuja ja erityisen mielenkiintoisia melontareittejä. Helppo, turvallinen ja vastuullinen tapa lähteä melontaretkelle. 

Katosselän seutu on kauniin karu ja kallioinen, jopa erämainen kolkka Saimaalla. Suurin osa sen rannoista on suojeltu Natura ohjelmassa, joten siellä ei ole juurikaan mökkejä. Veneliikenne Katosselän alueella on yleensä hyvin vähäinen, joten alue on ihanteellinen melontaan ja luonnon tarkkailuun. Katosselkä on myös saimaannorpan pesimäaluetta, joten keväällä siellä liikkuminen vaatii erityistä herkkyyttä, ettei meloja aiheuta norpille häiriötä.  

Kolmen kämpän melontareitti on luksusluokan melontaretki, jossa pienen porukan ei tarvitse nukkua kovalla patjalla ja ährätä märkien kamppeiden kanssa teltassa. Melot päivät hienoissa Saimaan maisemissa, illalla saunot omassa rauhassa ja yöksi rojahdat melontakämpän punkkaan nukkumaan.  Kahden ensimmäisen yön kämpät sijaitsevat ikiomissa saarissa, eikä kolmannen yön kämpän rauha ja tunnelmakaan ole lainkaan hullumpi. Ei naapureita lähimainkaan. 

KENELLE REITTI SOPII

Reitti sopii hyvin niin aloitteleville kuin kokeneillekin melojille, jotka haluavat nauttia melontakämppien mukavuuksista sekä saunomisesta ja uimisesta Saimaan rannoilla. Retken vaativuutta on helppo lisätä pidentämällä päivämatkoja. Edellyttää kykyä suunnistaa järvellä. 

Reitti kulkee melko suojaisissa vesistöissä, eikä siinä ole suurten vesistöjen ylityksiä. 

LÄHTÖPÄIVÄT: Voit varata retken nettikaupastamme lähtöpäiville sunnuntai, tiistai ja torstai. Muita mahdollisia lähtöpäivä voit kysyä meiltä sähköpostilla tai puhelimitse. 

LÄHTÖPAIKKA: Reitin lähtöpiste sijaitsee Viljakansaaressa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Puumalan keskustasta. Lähtöpaikkaan voit jättää auton ja siellä sinua odottaa varaamasi melontavarusteet. Mikäli saavut julkisilla kulkuvälineillä, voit tilata meiltä kuljetuksen Puumalan keskustasta, samoin paluukyydin. Huomioithan, ettei lähtöpaikassa ole erillisiä palveluita kuten vessaan tai vesipistettä. 

Tarkemmat tiedot lähtöpaikasta ja muut ohjeet lähetetään sinulle varauksen jälkeen. 

AIKATAULUT:

Tulopäivänä lähtö lähtöpaikalta aikaisintaan klo 15. Kultakin melontakämpältä on hyvä startata melomaan klo 12 mennessä. Kullekin melontakämpälle voi saapua aikaisintaan klo 15. 

Reittikartta: Kolmen kämpän kierros Katosselällä

Melontamatkat ja yöpymiset reitin varrella: 

1. melontapäivä: Lähtö alk. klo 15

Melontamatka min. 3 km 

Ensimmäinen melontapäivä on lyhyt, ellet halua itse lisätä melontamatkaa tutkimalla seutua laajemmalta. Yöpyminen Ukonsaaressa ks. lisätiedot

2. melontapäivä: 

Melontamatka min. 11 km (voit halutessasi kiertää Kukonharjun kanavan lisälenkin. Lisälenkin pituus 13 km tai kierrellä ihastelemassa suojeltua Katosselkää.)

Yöpyminen Vartiosaaressa ks. lisätiedot

3. melontapäivä:

Melontamatka min. 13 km 

Tänäänkin katsellaan Katosselän kauniita maisemia ja nautitaan mökittömistä rannoista suojelualueella. Matkalla voi käydä bongaamassa useampiakin kalliomaalauksia tai yrittää nähdä norpan, joka asustaa näissä vesistöissä.

Yöpyminen Sopalan kämpällä ks. lisätiedot

4. Melontapäivä:

Melontamatka min. 3 km 

Retki päättyy tänään ja palaat lähtöpaikkaasi. Paluu lähtöpaikkaan viimeistään klo 14

Reitin kokonaispituus on minimissään 30 km, mutta mikäli kaipaat enemmän kilometrejä reittiä on helppo pidentää. Päivittäisiä melontareittejä on helppo myös hieman muuttaa ja suunnitella toisin sää- ja tuuliolosuhteet huomioiden. 

Meiltä saat lisäksi kaikki tarvittavat varusteet tai itseltäsi puuttuvat varusteet retkelle. Ainoa mitä tarvitset, on omat henkilökohtaiset vaatteet ja retkiruuat. Varauksen jälkeen lähetämme sinulle listan tarvittavista omista varusteista. 

Reittimaksu: 320 €/ 1 – 2 hlö, lisähenkilöt + 70€ (max 4 hlö). Isommille ryhmille pyydä erillinen tarjous. Reittimaksu sisältää:

 • reittikartat ja -ohjeet, kompassi
 • majoitukset: kolme yötä omissa, yksityisissä melontakämpissä saarissa.
 • ohjeet retkelle ja varustelista sähköpostilla varauksen jälkeen
 • puhelinpäivystyksen ongelmatilanteiden varalta päivittäin klo 9 – 21
 • lähtöpaikan palvelut: kaluston kuljetus lähtöpaikkaan, maksuton autoparkki
 • paikallistietoa reitin ympäristössä olevista palveluista ja luonnon nähtävyyksistä.

Lisäpalvelut:

 • Laadukkaat melontavälineet reitille sis. kajakki tai kanootti, liivit, melat, puhelinpussin, kuivapussit kajakkeihin tai varustetynnyrit kanootteihin. Vähintään makuupussit ja vaihtovaatteet tulee olla pakattuna vesitiiviisti.
  • Tilava kaksikkokajakki 230 €
  • Avokanootti 170€
  • Yksikkökajakki 160€
 • Kuivapuku retken ajaksi 85 €/hlö. Turvallisuussyistä kuivapuku on pakollinen yksikkökajakeilla tai avokanooteilla melottaessa veden ollessa alle 15 asteista.
 • Retkeilyvarusteet ( makuuspussi + makuupussilakana, keitin, ruuanvalmistus- ja ruokailuastiat, EA pakkaus) 70€/hlö
 • Perehdytys Melontaretkeilyyn 80€/ryhmä kesto n. 2 h
 • Oma opas ensimmäiselle melontapäivälle 180€/ryhmä. Kesto n. 4 h
 • Juomavesi leiripaikoissa tarvittaessa 4€/5 l Maksetaan retken jälkeen käytön mukaan. Osassa kämpistä on kaivo, josta saa juomaveden.

Voit varata kierroksen myös ottamalla meihin suoraan yhteyttä: info@saimaacanoeing.fi tai 050 5487653