Yritys

Saimaa Canoeing on olemassa siksi, että haaveilu, leikki ja hauskat pikku seikkailut Saimaalla olisivat mahdollisia meille kaikille – aikuisillekin.

Olemme paikallinen toimija. Palvelemme sinua ja otamme huomioon yksilölliset toiveet. Meiltä saat myös paikallisten parhaat vinkit ja tarinat melontaseikkailuihisi. Juuremme on Hanhiniityn perheyrityksessä (ks. Hanhiniitty ) ja sen saaristolaiskodin pihapiirissä. Meiltä melomaan lähtiessäsi pääset kurkistamaan paikalliseen saariston elämänmenoon ja vierailemaan halutessasi myös sepän pajassa. Ja tässä ihan naapurissa, meidän omalla Niinisaaren kylällä, sijaitsee myös maanmaino Ravintola Niinipuu, Okkolan lomamökit ja Liehtalanniemen museotila.

Meille on elintärkeää toimia hyvässä yhteisymmärryksessä ja sopuisasti muiden Saimaalla asuvien, yrittävien, elävien ja liikkuvien, niin ihmisten kuin eläinten, kanssa. Tätä edellytämme myös meidän vierailtamme. Emme halua liikaa nipottaa, mutta pyrimme antamaan sinulle selkeät ja hyvät ohjeet, joiden avulla voit meloa ja retkeillä turvallisesti ja vastuullisesti.

Olemme saaneet Sustainable Travel Finland merkin ja olemme  ECEAT Suomi Ry:n jäsen ja noudatamme jäsenyyden edellyttämiä kansainvälisiä laatukriteerejä ekologisesta, sosiaalisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä.

Olemme myös Saimaan alueen vastuulliseen yhteiskehittämiseen erikoistuneen Saimaa Coopin jäsenyritys.

Palveluksessanne

Juho Paaso – melova puuseppä

Kaikkien kanssa juttuun tuleva, luonnon monimuotoisuutta usein kameran linssin takaa ihmettelevä monitaituri. Juholta onnistuu niin monenlaiset melontatemput kuin huussien rakentaminen kaikkien iloksi. Jos satut ihmettelemään Saimaan selkävesillä purjeen kanssa viilettävää melojaa, se on todennäköisesti Juho viettämässä vapaapäivää. Juhon poimimmekin oppaaksi ja kouluttajaksi porukkaamme tuolta Saimaan aalloilta.

Martti Malinen – melova seppä

Ikänsä metsiä ja järviä sekä työkseen että harrastuksekseen rymynnyt, perinteitä rakastava metsien mies, pitkän linjan eräopaskouluttaja ja käsityöläinen. Nykyisin keskittynyt kyläsepän työhön Hanhiniityn Pajassa, mutta melontaharrastajana ja – kouluttajana osallistuu ajoittain myös melontahommiin. Luotettavana ja vakaana tunnettu tapaus, joka kantaa päävastuun toimintamme turvallisuusasioista.

 

Sanna Korhonen – melova taiteellinen johtaja

Idealismiin ja filosofointiin taipuvainen yhteiskuntatietelijä, eräopas ja melontaohjaaja. Saariston alkuperäisasukas, joka harrasti lapsena mielikuvitusmelontaa laiturilla. Opetteli melomaan oikeasti parikymppisenä sorruttuaan kriittisellä hetkellä valkoiseen valheeseen.

Opas Sanna Korhonen Saimaa Canoeing

 

Leila Arvila – melova pitopalveluemäntä

Leila asustaa Saimaan saaressa ilman tieyhteyttä melkein ympärivuoden. Leilan saattaa bongata melomassa kaksikollaan Suur-Saimaan laitamilla. Leilan kaksikko toimii sekä liikkumisvälineenä että oivana kuljetusaluksena, jonka ruumat saattaa olla lastattu täyteen pottuja ja porkkanoita. Pitopalveluemäntänä Leilan sydämen asia on ollut aina täyttää ihmisten vatsat maittavalla muonalla. Nytkään ei ehdi taakseen vilkuilla, kun pitää joutua jo….

 

Vastuullisuus

Niinhän sitä sanotaan, ettei matkailu voi oikeastaan olla koskaan kestävää. Yritämme kuitenkin tehdä parhaamme, jotta voisit lomailla luonamme mahdollisimman vastuullisesti. Mitä kauempaa tulet, sitä pidempää sinun kannattaa täällä lomailla. Meillä voit viettää koko loman omalla lihasvoimalla liikkuen. Erilaisten elämysten perässä juoksun sijaan tarjoamme kokemusten syvyyttä.

Muita vastuullisia tekojamme ovat mm.:

 • ennallistamme uusiokäyttöön vanhoja käyttämättä jääneitä mökkejä tai rakennuspaikkoja sen sijaan, että valtaisimme neitseellistä maata rakennuksia varten
 • vuokraamme paikallisilta maanomistajilta leiripaikat, jolloin leiriytyminen retkillämme tapahtuu niille sovituilla paikoilla ja siten, että retkeläisistä jää mahdollisimman vähän pysyviä jälkiä luontoon. Leiripaikkojen suhteen sekä retkeilijä, että maanomistaja voi olla hyvillä mielin
 • käytämme energiaa auringosta aina kun se on mahdollista
 • emme tuhlaa vettä vessajätteiden huuhteluun vaan käytämme aina kompostikäymälöitä
 • kierrätämme kaikkea mahdollista. Jos joku muovikippo on vielä käyttökelpoinen, emme heitä sitä pois koska se on muovia ja hanki jostain ekologisemmasta materiaalista tehtyä uutta kippoa, niin kauan kun se vanha muovinen toimii. Mielestämme ekologisten tekojen pitää olla perusteltuja ja aitoja.
 • Tuotamme Blue Care palveluita, joiden avulla jaamme elinympäristömme rikkauksia myös arjen tueksi haastaviin elämäntilanteisiin.

Olemme saaneet Sustainable Travel Finland merkin ja voitimme Saimaa Canoeing melontareiteillä vuoden 2023 matkamessujen vastuullisupalkinnon.

Otamme ilomielin vastaa hyvin ideoita ja vinkkejä siitä, miten voisimme toimia vieläkin vastuullisemmin.

Yhteistyökumppanimme

Tunnemme suurta ja nöyrää kiitollisuutta kaikkia toimintamme mahdollistavia kumppaneitamme kohtaan:

 • Kiitos te kaikki rohkeat maan – ja mökin omistajat, jotka olette lähteneet tekemään kanssamme pioneerityötä melontapalveluiden kehittämiseksi.
 • Kiitos Puumalan Seurakunta
 • Kiitos Puumalan Kunta
 • Kiitos Luukkolan osakaskunta
 • Kiitos UPM
 • Kiitos kaikki seudun muut yrittäjät, jotka pidätte yllä alueen elinkelpoisuutta
 • Kiitos Etelä-Savon ELY keskus ja EU:n maaseudun kehittämisrahasto

Meitä ei olisi ilman yhteistyökumppaneitamme. Jos haluat tehdä kanssamma yhteistyötä jollain tasolla, ota yhteyttä. Teemme jatkuvasti uusia reittejä, joten etsimme uusia leiripaikkoja ja palveluihimme sopivia melontakämppiä!!

Hanhiniitty -kädentaitoja, luontoelämyksiä ja hyvän elämän edellytyksiä saimaan upean saaristoluonnon sydämessä