Norpan Melontareitti

Omatoiminen melontaretki 2 yötä, 3 päivää Saimaan saaristossa. Yövy luonnollisessa luksuksessa, omalla porukalla kaminalla varustetussa Glamping teltassa ja saunallisessa pikkumökissä omissa saarissa keskellä parhaita norppavesistöjä.

Saimaa Canoeing melontareitit ovat yksityisiä, palveluvarusteltuja ja erityisen mielenkiintoisia melontareittejä. Helppo, turvallinen ja vastuullinen tapa lähteä melontaretkelle!

Norpan melontareitti kulkee upeassa saaristossa Saimaan sydämessä Puumalassa halki useamman norppavesistön. Varustamme sinut turvallisesti matkaan tutkimaan norppavesiä omatoimisesti. Ensimmäisen yön vietät omassa viehättävässä saaressa kaminalla varustetussa Glamping teltassa retkisängyissä. Toisen melontapäivän päätteeksi sinua odottaa pieni saunallinen melontamökki 10 hehtaarin omassa norppasaaressa.

Reitti sopii hieman aiempaa melonta- ja retkeilykokemusta omaavalle. Mikäli olet vasta-alkaja, varaa kulkupeliksi kaksikkokajakki ja perehdytys Norppareitin melontaan. Huomaathan, että voit varata ensimmäiselle retkipäivälle mukaan oman oppaan. Opas ohjaa teidät melontaretkeilyn alkuun ja liikkumaan luonnossa turvallisesti ja vastuullisesti. 

Lähtöpäivät: Lähtö reitille maanantaisin, keskiviikkoisin tai perjantaisin. Muita mahdollisia lähtöpäivä voit kysyä meiltä sähköpostilla tai puhelimitse. 

Kysy mahdollisia muita vapaita lähtöpäiviä erikseen.

Lähtöpaikka: Saimaa Canoeing, Ylössaarentie 84, 52200 Puumala. Meille voit tulla joko omalla autolla ja julkisilla liikennevälineillä. Lue lisää julkisilla saapumisesta tästä: Saapuminen 

Katso reittikartta tästä: Norpan melontareitti

Aikataulu: Lähtö reitille klo 12 alkaen ja paluu reitiltä klo 18 mennessä. Leiripaikkoihin voit saapua päivittäin klo 15 alkaen ja luovutus klo 12 mennessä.

Mikäli haluat saapua jo päivää aiemmin kohteeseen, voit majoittua ensimmäisen yön reitin lähtöpisteessä Rantatuvassa tai Glamping teltassa (ks. majoitus)

Melontamatkat ja yöpymiset reitin varrella:

 1. melontapäivä: minimimatka 4 km / yöpyminen Erakkosaaressa (Erakkosaari)
 2. melontapäivä: minimimatka 11 km / yöpyminen Jänissaaressa (Jänissaari)
 3. melontapäivä: minimimelontamatka 10 km ja paluu Saimaa Canoeing melontatukikohtaan.

Jokaisen melontapäivän melontamatkaa on helppo lisätä vaihtamalla hieman reittisuunnitelmaa. 

Meiltä saat lisäksi kaikki tarvittavat varusteet tai itseltäsi puuttuvat varusteet retkelle. Ainoa mitä tarvitset, on omat henkilökohtaiset vaatteet ja retkiruuat. Varauksen jälkeen lähetämme sinulle listan tarvittavista omista varusteista. 

Reittimaksu: 180€/ 1 – 2 hlö, lisähenkilöt + 60€ (max 4 hlö). Isommille ryhmille pyydä erillinen tarjous. Reittimaksu sisältää:

 • reittikartat ja -ohjeet, kompassi
 • majoitukset: 1. yö Glamping teltassa retkisängyissä ja 2. yö saunallisessa melontamökissä
 • ohjeet retkelle ja varustelista sähköpostilla varauksen jälkeen
 • puhelinpäivystyksen ongelmatilanteiden varalta päivittäin klo 9 – 21
 • lähtöpaikan palvelut: maksuton autoparkki, juomavesi, jätteiden kierrätyspiste, kompostikäymälä)
 • paikallistietoa reitin ympäristössä olevista palveluista ja luonnon nähtävyyksistä.

Lisäpalvelut:

 • Laadukkaat melontavälineet reitille sis. kajakki tai kanootti, liivit, melat, puhelinpussin, kuivapussit kajakkeihin tai varustetynnyrit kanootteihin. Vähintään makuupussit ja vaihtovaatteet tulee olla pakattuna vesitiiviisti.
   • Tilava kaksikkokajakki 185€
   • Avokanootti 135€
   • Yksikkökajakki 125€
 • Kuivapuku retken ajaksi 75€/hlö. Turvallisuussyistä kuivapuku on pakollinen yksikkökajakeilla tai avokanooteilla melottaessa veden ollessa alle 15 asteista.
 • Retkeilyvarusteet ( makuuspussi + makuupussilakana, keitin, ruuanvalmistus- ja ruokailuastiat, EA pakkaus) 60€/hlö
 • Perehdytys Norppareitille 80€/ryhmä kesto n. 2 h
 • Oma opas ensimmäiselle melontapäivälle 180€/ryhmä. Kesto n. 4 h
 • Tulipuut leiripaikoissa 5€ /ltk. Tulipuut ovat ostettavissa erikseen, sillä  aina ei ole luvallista tehdä tulia metsäpalovaroituksen vuoksi. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa tulipuista turhaan reittimaksun yhteydessä. Maksetaan retken jälkeen käytön mukaan.
 • Juomavesi leiripaikoissa tarvittaessa 4€/5 l Maksetaan retken jälkeen käytön mukaan.
 • Perinteinen puulämmitteinen rantasauna retken jälkeen 70€/ryhmä
 • Majoitus ennen retkeä Rantatuvassa 90€ / 2 hlö + lisähenkilöt Tentsile majoitus 20€/hlö 
 • Majoitus ennen retkeä Glamping teltassa 70€ / 2 hlö + lisähenkilöt 20€ 

Voit varata kierroksen myös ottamalla meihin suoraan yhteyttä: info@saimaacanoeing.fi tai 050 5487653

Vaativuustaso

2 tasoNäytä vaativuustasojen kuvaukset

Asiakaspalautteet

Wonderful support, beyond our requuest for everything we could and couldn’t think of, including food variety and recipes, the cabins, jackets and many more. Thank you!

Kaikki sujunut aina hyvin, mökit ja huussit todella siistejä ja viihtyisiä. Kai huussistakin voi sanoa, että viihtyisä 🙂