Pihlajavedeltä Puumalaan Melontareitti

PIHLAJAVEDELTÄ PUUMALAAN MELONTAREITTI

Tällä pitkällä melontareitillä, 8 päivää ja 7 yötä melotaan Punkaharjulta Puumalaan eli siis läpi Saimaan kauneimpien melonta- ja norppavesien. Ensimmäiset neljä yötä yövyt reippaasti luonnon helmassa teltassa. 

Retken loppupäässä pääset nauttimaan kahdesta kämppäyöstä ja viimeisen yön vietät Glamping teltassa omassa saaressa.

Tällä reitillä näet niin Punkaharjun upeat harjumaisemat, Pihlajaveden kuuluisat, kallioiset norppavedet, historiallisen kanavan sekä Katosselän suojellut melontavedet. Melonnan lisäksi pääset reitin viimeisinä öinä nauttimaan omista saarista, saunoista ja melontakämppien suojasta. 

KENELLE REITTI SOPII

Reitti sopii aiempaa melontaretkeilykokemusta omaaville melojille. Retken vaativuutta on helppo lisätä suunnittelemalla päiväreittejä pidemmän kaavan mukaan. Edellyttää kykyä suunnistaa järvellä. 

LÄHTÖPÄIVÄT: Sopimuksen mukaan. Kysy vapaita lähtöpäiviä suoraan meiltä. 

LÄHTÖPAIKKA: Punkaharju tai Puumala

Jos tulet omalla autolla, voit ajaa Saimaa Canoeing melontatukikohtaan, jossa katsomme sinulle sopivat välineet ja pakkaamme ne kyytiin. Oman auton voit jättää retken ajaksi maksuttomaan parkkiin meille. Kuljetamme sinut ja melontakaluston lähtöpaikkaan Punkaharjun Harjun Porttiin, josta retki alkaa. Matka-aika lähtöpaikkaan noin 2h. Ennen melomaan lähtöä suosittelemme nauttimaan Harjun Portin maittavan lounaan jonka avulla jaksaa ensimmäisen melontapäivän. Harjun Portissa on myös mahdollista yöpyä ennen tai jälkeen retken. Harjun Portti

Mikäli saavut julkisilla, voit matkata Junalla tai bussilla suoraan lähtöpaikkaan, jossa tapaamme sovittuna ajankohtana. Lähtöpaikassa luovutamme mahdollisesti vuokraamasi melonta- ja retkeilyvarusteet ja annamme ohjeet ja kartat retkeä varten. Retken päätyttyä kuljetamme sinut lähimmillä bussiasemalle Puumalaan, josta pääset taas liikkeelle julkisilla kulkuneuvoilla. 

Huom! Reitti mahdollista meloa myös niin, että lähtö Puumalasta Saimaa Canoeing tukikohdasta ja paluu Punkaharjulle Harjun porttiin. 

Julkisten kulkuyhteydet löydät täältä:

Junayhteys Punkaharjulle: www.vr.fi Hae matka esim. Helsinki – Retretti (lähtöpaikan pysäkki)

Bussiyhteydet: www.matkahuolto.fi (esim. Puumala – Mikkeli) Paluupäivän Pysäkki “Puumala”.

Autamme sinua mielellämme sopivien matkayhteyksien löytämiseksi. 

Jos lähdet reissuun omalla kalustolla, reittihintaan sisältyy sinun ja kaluston kuljetus takaisin lähtöpaikkaan. 

Tarkemmat tiedot lähtöpaikasta ja muut ohjeet lähetetään sinulle varauksen jälkeen.

Melontamatkat ja yöpymiset reitin varrella: 

1. melontapäivä: 

Melontamatka n. 21 km 

Melonta Punkaharjulta kohti Pihlajavettä. Yöpyminen teltassa “wild camping”

2. melontapäivä

Melontamatka n. 14 km. Yöpyminen teltassa yleisessä retkisatamassa, jossa tulipaikka ja huussi

3. melontapäivä:

Melontamatka n. 30 km 

Koko päivä melontaa Pihlajaveden parhailla norppavesillä. Yöpyminen teltassa yleisesä retkisatamassa, jossa tulipaikka ja huussi

4. Melontapäivä:

Melontamatka n. 27 km 

Vielä vähän melontaa Pihlajavedellä ja siten kohti historiallista Telataipaleen kanavaa. Yöpyminen teltassa yleisessä retkisatamassa, jossa tulipaikka ja huussi.

5. Melontapäivä

Melontamatka 14 – 25 km

Melontaa kohti etelää ja Katosselän suojelualuetta. Tämän melontamatkan aikana on helppo pistäytyä heti aamusta Lohilahden kylässä, jossa voit täydentää ruokavarastoja. Vierailu Lohilahdella lisää melontamatkaa noin 10 km.

Lohilahti

 https://lohilahti.net/  https://www.facebook.com/p/Kyl%C3%A4kauppa-Rissanen-100057236299948/

Yöpyminen omassa yksityissaaressa keskellä Katosselkää melontakämpässä. Saarella myös oma sauna. Vartiosaari

6. Melontapäivä

Tämän päivän voi ottaa “huilipäivänä” sillä pakollista melontamatkaa on min. 12 km. Omien voimien mukaan voit meloa lyhyintä reittiä suoraan seuraavaan leiripaikkaan tai kierrellä hienoa Katosselkää tai piipahtaa Kukonharjun kanavalla. 

Yöpymistä varten sinua odottaa jälleen oma saari, melontakämppä ja sauna. ks. Ukonsaari

7. Melontapäivä

Melontamatka n. 24 km. Retken viimeinen pidempi melontapäivä, jolloin melot kohti länttä ja Puumalan salmea. Puumalassa mahdollista pysähtyä ja käydä nauttimassa Puumalan palveluista ennen viimeistä rutistusta kohti yöpaikka. Yöpyminen omassa saaressa kamiinallisessa Glamping teltassa. Ks. Erakkosaari

8. Melontapäivä

Melontamakta min. 5 km. Retken viimeinen päivä. Ennen paluuta Saimaa Canoeing tukikohtaan, kannattaa piiphtaa Liehtalanniemen museotilalla (LINKKI). Retken päätteeksi on mahdollista tilata vielä oma saunavuoro, ja kyläravintola Niinipuun ollessa auki, nauttia paikallisista herkuista. Linkki Ravintola Niinipuu. Mikäli yövyt vielä meillä retken päätteeksi, sauna kuuluu majoituksen hintaan. 

Reitin kokonaispituus on noin 150 km omista lisäreitti valinnoista riippuen. Päivittäisiä melontareittejä on mahdollista myös hieman muuttaa ja suunnitella toisin sää- ja tuuliolosuhteet huomioiden. 

Huomioithan että reitin majoituspisteistä meidän ylläpitämiä ja siten maksullisia ovat vain retken kolme viimeistä majoituskohdetta. Julkiset ja vapaaehtoiseen maksuun perustuvien leiripaikkojen kunto ja huoltotilanne voivat vaihdella. 

Reittimaksu: 550 €/ 1 – 2 hlö, lisähenkilöt + 75€ (max 4 hlö). Isommille ryhmille pyydä erillinen tarjous. Reittimaksu sisältää:

 • reittikartat ja -ohjeet, kompassi
 • majoitukset: Neljän ensimmäisen yön majoitus on maksuton yleisillä leiripaikoilla. Kaksi yötä omissa vain teille varatuissa saarissa joissa melontakämppä ja sauna. Yksi yö yksityisessä saaressa Glampingteltassa. Saaressa myös tulipaikka ja huussi.
 • ohjeet retkelle ja varustelista sähköpostilla varauksen jälkeen
 • puhelinpäivystyksen ongelmatilanteiden varalta päivittäin klo 9 – 21
 • lähtöpaikan palvelut: kaluston ja henkilöiden kuljetus lähtöpaikkaan Puumalasta Punkaharjulle, maksuton autoparkki
 • paikallistietoa reitin ympäristössä olevista palveluista ja luonnon nähtävyyksistä.

Meiltä saat reittipalvelun lisäksi lisäksi kaikki tarvittavat tai puuttuvat varusteet retkelle. Ainoa mitä tarvitset, on omat henkilökohtaiset vaatteet ja retkiruuat. Varauksen jälkeen lähetämme sinulle listan tarvittavista omista varusteista. 

Lisäpalvelut:

 • Laadukkaat melontavälineet reitille sis. kajakki tai kanootti, liivit, melat, puhelinpussin, kuivapussit kajakkeihin tai varustetynnyrit kanootteihin. 
  • Tilava kaksikkokajakki 420 €
  • Avokanootti 280 €
  • Yksikkökajakki 260 €
 • Kuivapussit kajakkiin tai melonta tynnyrit avokanoottiin 25€/hlö Huom! Vähintään makuupussit ja vaihtovaatteet tulee olla pakattuna vesitiiviisti.
 • Kuivapuku retken ajaksi 220 €/hlö. Turvallisuussyistä kuivapuku on pakollinen yksikkökajakeilla tai avokanooteilla melottaessa veden ollessa alle 15 asteista.
 • Retkeilyvarusteet 240€ /hlö ( teltta, makuuspussi + makuupussilakana, keitin, kaasu, ruuanvalmistus- ja ruokailuastiat, EA pakkaus)
 • Sauna Saimaa Canoeing tukikohdassa retken jälkeen 45€ / h 

Kysy myös mahdollisuutta majoittua meillä ennen tai jälkeen retken! (ks. majoitus Saimaa Canoeing)

Voit varata kierroksen myös ottamalla meihin suoraan yhteyttä: info@saimaacanoeing.fi tai 050 5487653